HUSETS HISTORIE

Huset er bygget i 1969 af Orla Bach, som var den lokale urmager og optiker i Mariager. Hans Forretning var placeret på byens torv, hvor billedkunstner Nick Gade i dag har forretning og familien Bach boede oppe over forretningen.

Familien bestod af Orla Bach, hans hustru Gerda Bach samt deres 3 børn, Erik, Kirsten og Hanne.

Erik var som den ældste flyttet hjemmefra da huset blev bygget og er i dag bosiddende på Sjælland. Erik er far til Hans og den kendte satiriker Huxi Bach.
Kirsten – mellemste skud på stammen – arbejdede i mange år i den lokale bank og bor stadig i Mariager, hvor man ofte ser hende vandre byen tynd. Kirsten er mor til Martin.
Hanne – den yngste – som har en lang karriere i lokale virksomheder som Nordfab i Assens og Aage Vestergaard Larsen i Mariager (Nordens største virksomhed indenfor genanvendelse af plast) bor også stadig i Mariager.

Orla Bach døde i april 2003, men helt frem til marts 2022 boede hans hustru Gerda Bach i huset, hvorefter hun flyttede på Fjordvang, det lokale plejehjem. Gerda Bach døde d. 17. april 2023 knapt 99 år gammel og kort tid efter at have deltaget i indvielsen af B&B.

Huset rummede oprindeligt i stueplan et bryggers, køkken, stue, toilet, entre og arbejdsværelse, hvor Orla Bach i en årrække ernærede sig som ejendomsmægler. Overetagen bestod af 3 store værelser, badeværelse og repos.

Vi købte huset i 2022, da Gerda flyttede på plejehjem og har forsøgt at renovere huset med respekt for, hvordan bymidten i Mariager ser ud. Derfor har huset fået bondehusvinduer og er blevet vandskuret.